Friday, September 24, 2010

"Adik" Chin Peng nak balik ke Malaysia?


"Okay, just to settle this matter once and for all, I shall be at the University College London (UCL), Gower Street, London at 1.00pm on Saturday, 2nd October 2010, to meet the Malaysian High Commissioner to Britain to talk to him about my return to Malaysia. After all, he will have to renew my expired Malaysian passport before I can travel back to Malaysia."

NO HOLDS BARRED
Raja Petra Kamarudin

Nampaknya tukang fitnah, tukang karut, tukang putaq alam, tukang pencacai PKR, tukang tembak propaganda Pakatan Rakyat, raja penipu, raja pembohong Malaysia ini juga bercita-cita untuk pulang ke tanahair. Jika benarlah niat RPK ini yang ditulis pada NO HOLDS BARRED ini, maka Shafee Abdullah lah yang paling gembira. Pastinya kepulangan RPK akan membuka harapan kepada peguam ini untuk menyumbat RPK bersama anak lelakinya ke dalam penjara.

Apa yang tidak dikata oleh RPK kepada Datuk Muhammad Shafee, dimaki hamunnya peguam itu di dalam tulisannya "Shafee Abdullah: Sodomologist Extraordinaire, Money, Power and Sex: What Motivated Man dan The Real Dalang Behind The Anwar Sodomy Allegation". Pastinya Shafee sudah menunggu kepulangan RPK yang mencicit lari ketakutan keluar negara sebelum ini.

Pada saya, RPK ini adalah "lidah akhbar" Pakatan Rakyat selama ini. RPK begitu sinonim dengan PKR. Ada juga sumber berbukti yang mendakwa bahawa RPK keluar dari negara ini dengan bantuan Pakatan Rakyat. Malah ada juga mendakwa (juga berbukti) bahawa segala perbelanjaan kehidupan RPK diluar negara dibiayai oleh PKR. RPK dikhabarkan mengupah pengawal untuk menjaga keselamatan dirinya di UK. Sejauh mana dakwaan itu tidaklah saya tahu, namun saya positif dengan dakwaan tersebut.

Entah mengapa RPK mahu kembali? Saya agak gusar dengan kepulangan RPK ke Malaysia ini. Ini memandangkan bahawa dia telah berkali-kali mencetus konstroversi dengan fitnah-fitnahnya yang kelihatan begitu "real". Jika selintas pandang baca, kita akan terpengaruh dengan tulisannya. Namun, bila diteliti dan difikirkan akal, barulah kita dapat lihat betapa hebatnya RPK mengarang fitnah. Siapa lagi mangsanya? Kebanyakkannya adalah pemimpin-pemimpin Kerajaan berprofile tinggi, termasuklah Dato' Seri Najib.

Ada sumber memberitahu saya sebelum ini bahawa RPK pernah menemui seorang pegawai khas yang bertugas untuk seorang "menteri". Dia meminta sejumlah wang yang lumayan dari "Menteri" tersebut sebagai timbal balas untuknya menarik balik artikel tersebut. "Menteri" tersebut ketawakan RPK dan dengan selamba menolak permintaan RPK itu. "Menteri" tersebut tahu bahawa dakwaan RPK itu hanyalah palsu dan fitnah, jadi mengapa dia perlu membayar tukang fitnah tersebut? Begitu licik RPK mencari duit mengkayakan diri.

RPK ingin pulang ke Malaysia? Pulanglah. Mahkamah dan Shafee Abdullah menunggu mu
dan tidak sabar-sabar bertemu dengan mu. Siaplah kau! Kepulangan RPK ini bagaikan pulangnya seorang lagi "Chin Peng" ke Malaysia. Chin Peng seorang penjenayah yang membunuh ramai rakyat Malaysia. Manakala RPK pula pakar fitnah berIQ tinggi, bukankah "fitnah itu lebih keji berbanding membunuh"?!!!

Monday, September 20, 2010

Pemuda Selangor Boikot Dato' Seri Najib?Ketua-Ketua Pemuda UMNO Bahagian Negeri Selangor yang juga penyokong kuat Khairy Jamaluddin, Ketua Pemuda UMNO Malaysia, diyakini bertindak memboikot Majlis Hari Raya Aidil Fitri UMNO Negeri Selangor yang dihadiri oleh Dato' Seri Najib Tun Razak malam ini. Majlis yang berlangsung di Shah Alam dihadiri oleh hampir segenap lapisan ahli dan pemimpin UMNO peringkat negeri.

Dikhabarkan bahawa Majlis Hari Raya anjuran Badan Perhubungan UMNO Negeri Selangor yang juga diketuai oleh Dato' Seri Najib sendiri ini telah dihebahkan kepada setiap pemimpin UMNO Bahagian, sayap Wanita UMNO Bahagian, Pemuda UMNO Bahagian dan Puteri Bahagian diseluruh Selangor. Semuanya diminta untuk hadir memberi sokongan kepada Majlis yang dianjurkan oleh Presiden UMNO ini.

Di antara pemimpin Pemuda UMNO yang dikatakan penyokong kuat Khairy Jamaluddin dan gagal hadir ialah Ketua Pemuda Negeri Selangor, Saudara Suhaimi Ghazali, Naib Ketua Pemuda Negeri Saudara Zainuri Zakaria, Bendahari Pemuda Negeri Saudara Samad Dawood dan Saudara Azmir Yuzaimi.

Entah mengapa Ketua-Ketua Pemuda ini gagal hadir, susah untuk dikenal pasti. Yang peliknya, mengapa Ketua, Naib Ketua dan Bendahari begitu "sepakat" untuk tidak hadir ke program Dato' Seri Najib ini. Jika nak dikatakan ada "emergency" di kawasan masing-masing, takkanlah ketiga-tiga sekali kot? Takkanlah ketiga-tiga isteri "top leader Pemuda Selangor" nak bersalin serentak kot? Bukankah sudah diberitahu tentang program ini, mengapa mereka tidak hadir?

Mungkin mereka berempat ini tidak berpuas hati dengan Dato' Seri Najib dan sengaja mahu menunjukkan protes mereka kepada Perdana Menteri kerana tidak melantik Khairy Jamaluddin menjawat jawatan di dalam kabinet?

Mungkin juga kerana mereka-mereka berempat ini tidak punya masa untuk berhari raya bersama Perdana Menteri dan pemimpin UMNO Selangor yang lain?

Mungkin kerana mereka tidak "memberi muka" atau hormat kepada Presiden UMNO yang juga Pengerusi Perhubungan Negeri Selangor?

Mungkin juga mereka tidak mahu beramah mesra dengan Perdana Menteri dan para pemimpin UMNO lain kerana tidak setaraf dengan Khairy Jamaluddin?

Atau Khairy Jamaluddin mengarahkan orang-orang kuatnya ini supaya tidak hadir ke Majlis tersebut kerana sakit hati pada Perdana Menteri?

Pada Duke, lantak pi la kat hangpa! Hang mai tak pa, dan kalau hang tak mai "lagi bagus! Senang sikit nak identify mana Ketua Pemuda mana yang kena turunkan pada pemilihan akan datang. Senang sikit nak identify Ketua Pemuda mana yang "kurang ajar". Dan yang paling penting, senang sikit nak habaq Ketua Pemuda yang mana satu "geng kuat KJ".

Duke tak tahu apa yang mereka-mereka ini fikirkan. Apa sangat yang bagusnya KJ tu? Duke sendiri malu nak mengaku berketuakan KJ. Malu! Malu berketuakan Ketua Pemuda yang bersalah dalam aktiviti rasuah politik. Malu kerana berketuakan Ketua Pemuda yang "tak tahu malu". Malu berketuakan KJ yang penuh dengan "kudis, kurap, panau dan sopak"! Dan bermacam-macam "malu" lagilah dengan si KJ ni!

Duke cabar KJ bertanding pertahankan jawatan Ketua Pemudanya pada pemilihan UMNO yang akan datang! Teringin sangat tengok KJ "jatuh" tergolek doq, kalah pemilihan secara "gentleman" dan bukan dengan laungan "KJ rasuah! KJ rasuah!". Time tu, baru la empat orang Ketua Pemuda ni tahu "langit tu tinggi atau rendah"!

sumber: Kuntakinte mykmu.net

Gambaq Kahwin Sapa Hilang Nii..???

Gambaq ihsan dari AIDC & blog kat gambaq tu...


Gambar kahwin siapakah ini? Segak berkaca mata..pakai BOW berTUXEDO! Lawa jugak RAMBUT SANGGUL SALOMA...perghhh...Islamik sungguhhhh!!!

Korang agak-agak sapa la couple ni ek? Mari kita tengok siapa yang kena...!!!

p/s: Aku bagi "hint" kat hangpa..dengaq kata dia ni MB Kelantan yang nak pegang jawatan sampai mati & suka bagi fatwa ikut mood politik dia jaaa...hehehhe..sapa ek???

Bila Kak Su Bersuara... Heh!