Monday, April 26, 2010

Dey Zaid Ibrahim, pi la mabuk jauh-jauhhhh..!!!


Pada PRK Permatang Pasir, BN tewas. Kemenangan Pakatan Rakyat dicanang merata tempat. Dari Perlis hingga ke Johor, termasuklah di Sabah dan Sarawak, kemenangan Pakatan Rakyat di Permatang Pasir dan beberapa PRK sebelumnya bagai menceritakan bahawa BN "benar-benar" bakal di"talkin"kan. Masakan tidak? Pada PRU 12 yang lalu, BN tewas di 5 buah negeri dan Wilayah Persekutuan. Malah pada Pilihanraya Kecil pun BN tewas dan terus tewas. BN tak menyalahkan SPRM. BN tak menuduh rakyat "dibeli". BN tidak melatah. Malah BN terima kekalahan demi kekalahan itu dengan redha.

Ketika itu, BN tidak pernah menyalahkan atau menafikan kemenangan Pakatan Rakyat. Malah ketika itu, BN yang terdiri dari UMNO, MCA, MIC, Gerakan, PPP dan beberapa parti komponen lain begitu gundah gulana kerana menyedari bahawa rakyat sudah "memalingkan" sokongan mereka dari BN.

BN ketika itu hanya risaukan rakyat yang ketika itu begitu mudah "termakan" hasutan jahat dari Pakatang Rakyat. BN risau negara ini akan tergadai. Malau kerisauan itu terus menjadi-jadi apabila Pakatan Rakyat tidak teragak-agak menderhaka kepada DYMM Sultan di negeri-negeri "jajahan" mereka.

BN mula bermuhasabah dan "peralihan kuasa" terjadi diatas permintaan. Maka bermulalah era "kebangkitan" BN dan kini terbukti di Hulu Selangor!

Namun, berlainan pula perangai si Pakatan Rakyat. Setelah kalah di Bagan Pinang, mereka mempertikai kewibawaan SPRM. Mereka mendakwa wujudnya "pengundi hantu" untuk memenangkan BN disana. Mereka mendakwa berlaku "pembelian undi" oleh BN. Malah mereka tidak segan silu memfitnah BN dengan tuduhan-tuduhan tanpa bukti dan tidak berasas.

Kali ini, Pakatan Rakyat tewas lagi. Kali ini di Hulu Selangor pula. Zaid Ibrahim pula terus menuduh BN "beli undi siang malam". Pakatan Rakyat mendakwa rakyat disogok dengan RM200 untuk undi mereka kepada BN. Apa yang saya faham, ini adalah satu penghinaan kepada rakyat Hulu Selangor. Apakah "murah" benar harga diri pengundi-pengundi Hulu Selangor? Namun, begitulah resmi Pakatan Rakyat. Kalau kalah bertanding, maka Kerajaan, SPRM dan rakyat akan dipersalahkan. Macam-macam tohmahan dan fitnah dilemparkan kepada BN. Ikut sedap mulut saja nak cakap. Tapi, kalau Pakatan Rakyat menang, lain pula ceritanya? Telus pulak SPRM masa tu, kan?

Dengan keengganan Pakatan Rakyat untuk menerima hakikat kekalahan itu, Pakatan Rakyat begitu jelas mempamerkan "kebusukan hati" mereka. Mereka begitu angkuh dahulu, namun kini mengelabah dengan perubahan rakyat. Ya, benar. Rakyat sudah berubah setelah menyedari penipuan dan pengkhianatan Pakatan Rakyat. Lain yang yang dijanjikan kepada rakyat, lain pula perjuangan Pakatan "haram" itu. Keadilan dan nasib rakyat yang dijanjikan, kes liwat Anwar pula yang diperjuangkan? Jawatan PM untuk Anwar pula yang diperjuangkan? Apa Hadi Awang & Karpal tak layak jadi PM ke?

Sudahlah. Jangan dilayan Si Zaid tu. Biarlah dia "mabuk sorang-sorang". Kalau dilayan, makin "mabuk" pula nanti. Yang pastinya, calon yang dikatakan "paling tepat" dan "paling best" dari Pakatan "haram" itu telah tewas. Mungkin Zaid Ibrahim "paling hebat" bagi Pakatan Rakyat, namun bagi pengundi Hulu Selangor Zaid Ibrahim tidak lebih dari orang luar yang terlanjur "mabuk" masuk kawasan mereka dan teringin nak jadi "ketua". Alhamdulillah, rakyat sudah sedar bahawa Pakatan Rakyat itu memang "taghut" kerana berpendapat bahawa "peminum arak" adalah pemimpin "paling tepat untuk mereka! InsyaAllah, Pakatan "taghut" ini akan ditalkinkan suatu hari nanti...

Bila Kak Su Bersuara... Heh!