Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Friday, February 5, 2010

Anwar sememangnya peliwat?


Sedang hangat diperbualkan mengenai perbicaraan Anwar Ibrahim dan Saiful Bukhari. Diluar sana, sudah ramai yang sudah menjadi "hakim" tidak rasmi. Sama ada di kedai kopi, di kopitiam, di kedai mamak, mahupun di lobi hotel lima bintang, rata-ratanya sebok membuat spekulasi masing-masing. Bagi saya, masih terlalu awal untuk dihukum tentang perbicaraan ini. Usahlah kita seakan-akan "mendahului" mahkamah. Cuma, yang saya pasti, sama ada kali ini Anwar bersalah atau tidak, Anwar Ibrahim sememangnya sudah disahkan meliwat oleh mahkamah di dalam kes 1998-1999 dahulu. Hakikat ini mahu pun pahit bagi penyokong Anwar, namun haruslah diterima dengan hati yang terbuka!

Pada perbicaraan yang lalu, hakim mahkamah telah pun mengesahkan bahawa Anwar ada melakukan aktiviti liwat. Namun, di atas dasar sedikit kekeliruan teknikal, maka kes itu telah di"gugur"kan. Sila semak penghakiman kes yang terdahulu.

Namun kali ini, pihak pendakwa raya begitu optimis dan yakin bahawa Anwar akan "sangkut" jua akhirnya. Setelah Saiful bersumpah "qasam", dan tiada sebarang perkara yang mudarat berlaku terhadapnya berikutan sumpah itu, maka sudah ramai yang syak akan "tembelang" Bung Nuar selama ini. Mungkinkah "pengkhianat" yang bertopengkan "janggut sejemput" ini akan dibuktikan perlakuan diluar tabiinya kali ini, sama-samalah kita nantikan.

Sehingga kini, beberapa perkataan "baru" juga muncul seperti "mokhtar". Ada juga rakan-rakan yang suka mengusik dengan mengucapkan "mokhtar!" di muka pintu pejabat saya! Mungkinkah "mokhtar" adalah perkataan "salam" yang baru bagi "tarikat" PKR?

Selain itu, paling mengejutkan ialah "jumlah kehadiran" penyokong-penyokong Anwar di Mahkamah. Masih lagi saya ingat pada perbicaraan yang lalu apabila Anwar bagaikan "tahi dihurung lalat" dengan ratusan dan ribuan penyokong mengiringi perbiacaraannya yang lalu. Berbanding kini, hanya puluhan orang sahaja yang menghadiri kes liwat II ini. Walaupun Ust. "munajat" Badrul Amin cuba membohongi rakyat dengan mendakwa ribuan penyokong Anwar meng"hurung" mahkamah kali ini, namun ianya telah disangkal dengan mudah oleh juru-juru gambar rasmi dan "tidak rasmi" yang mengikuti perbicaraan itu di mahkamah. Jelas sekali Ust. Badrul Amin dapat dosa kering!

Nampaknya Anwar sudah hilang sokongan dari penyokongnya sendiri. Dikhabarkan bahawa jumlah kehadiran wartawan, jurugambar, pekerja mahkamah, peguam dan pendakwaraya adalah lebih ramai dari kumpulan penyokong tegar Anwar. Pastinya Anwar semakin tertekan kerana kesnya kali ini tidak mendapat "sambutan" penyokongnya bagai dulu. Anwar sudah basi! Rakyat sudah muak padanya, dan pastinya sudah semakin ramai yang sedar tentang "aktiviti" Anwar di "sebalik tabir"!

Biar apapun, biarlah mahkamah menjalankan tanggungjawabnya. Jika Anwar bersalah, jangan pula menuduh "mahkamah sudah dibeli", "mahkamah tidak adil", atau dikutuk pula hakim mahkamah tersebut. Pertuduhan itu juga sudah "basi" dan mudah dijangka keluar dari "mulut busuk" penyokong PKR. Terimalah hakikat dengan redha. Andainya "dewa" tuan-tuan bersalah, sepatutnya dia telah memalukan tuan-tuan semua. Dan seandainya Anwar "terlepas" lagi, usahlah menuduh Saiful menipu kerana dia telah bersumpah "qasam" dan "mahkamah Allah" masih ada. Yang "batil" tidak akan telepas!

Kita ikuti episod "putar belit" Karpal dan "geng-geng"nya. Kita ikuti pula fakta pendakwaan yang dikatakan "beyond reasonable doubt". Kita teruskan perjuangan kita "melondehkan" kurap panau "pengkhianat negara nombor 1!

2 comments:

Pablo (yo) said...

Great blog!!
If you like, come back and visit mine: http://albumdeestampillas.blogspot.com

Thanks,
Pablo from Argentina

Anonymous said...

awww...jangan liwat i..i takut..

tggu jap ehh.. i nk g mandi dl...lps mandi, u sontot la i...

hahaha...
skrip plg bodoh..
blh mng grammy award ni...haha

Bila Kak Su Bersuara... Heh!