Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Monday, December 7, 2009

Politik Nik Aziz Di Ambang Maut.

Nik Aziz dalam "kenangan"...


Nik Aziz semakin celaru. Akal fikirannya sedang kusut masai. Sedang dunia politik PAS berada dalam krisis kepimpinan ulama vs. erdogan akibat permainan licik Anwar dan sekutu-sekutu DAPnya, otaknya semakin sukar untuk berfikir. "Fatwa-fatwa"nya semakin dipandang karut dan senang sekali dibidas. Hatta "tok-tok guru" pondok yang selama ini men"diamkan diri" dan "tidak dipandang" Nik Aziz pun turut membidas "tok guru" palsu berkiblatkan politik tersebut. Bagi Nik Aziz, "topeng akhlak"nya kini tidak lagi dapat menutup "sopak" yang ada pada dirinya.

Nik Aziz sedar. Dia kini berada disaat-saat akhir karier politiknya. Cita-cita politik Bekas "Ohstart" sekolah ini sedang berada di"ambang maut". Sungguh sukar baginya untuk menelan "kepahitan" ini. Namun hakikat, perkara yang di"takuti"nya inilah yang sedang dihadapi oleh dirinya.

Anaknya sendiri memohon agar "perkhidmatan" bapanya ini ditamatkan. Nik Abduh dikatakan meminta agar khidmat bapanya di"rehat"kan selamanya. Dia meminta agar Nik Aziz tidak dicalonkan pada pilihanraya yang akan datang. Risau dengan "kesihatan" bapanya, Nik Abduh merayu pada ahli-ahli PAS. Tak tahulah "kesihatan" yang mana Nik Abduh "maksud"kan, sama ada kesihatan "tubuh badan" Nik Aziz ataupun kesihatan "otak putar politik" Nik Aziz yang dirisaukan.

Tan Sri Muhyiddin pula secara sinis, meminta agar "biar Nik Aziz semakin lama di dalam PAS". "Lebih lama, lebih bagus" katanya. Lebih lama, lebih banyak lagi "fatwa-fatwa" karut marut yang akan digebangkan oleh "tukang karut" PAS ini. Lebih lama, lebih banyak kita boleh lihat penyelewengan PAS dan kepalsuan perjuangan Islamnya. "Perjuangan Islam" konon...piiirrraahhhhh!!!

Secara zahirnya, Husam sedang berada dilandasan yang "betul". Lakonannya begitu menjadi. "Kickdefella" telah berjaya di"kick". Itu diantara "plot-plot" drama wayang Husam, berkemungkinan besar ini juga drama ini diarahkan oleh "director" Anwar Nisfu. Menantu Nik Aziz telah berjaya juga di"kambing hitam"kan. Namun dipercayai, Kolonel Ahmad Yaakob sedang ber"bunga hati"nya. Apakan tidak? Penantian selama lebih 19 tahun akan menjelma tidak lama lagi. Kerusi MB semakin hampir!

Apapun, Nik Aziz akan terbiar sepi. "Meriam buluh" yang sudah "reput" ini bakal dilemparkan ke dalam semak. "Meriam buluh" yang masih hijau akan menggantikannya. Siapa "meriam buluh" yang baru ini, tidaklah dapat dinyatakan. Namun, ramai yang memberikan spekulasi masing-masing memandangkan begitu ramai calon-calon "buluh muda" yang mendabik dada untuk menggantikan Nik Aziz. Hakikatnya, Allah jualah yang menentukan. Kita tunggu. Siapa jua "meriam buluh" itu, akan kita "letup"kan jua. "Meriam" kita lebih "sophisticated" dan "up to date". Setakat "meriam buluh" ni tak mainlahhh. Bak kata Sudin, "oooo..dia pakai ekzos buluh rupanya, patutlah bunyi pom pom kuat sangat, apasal tak digantikan dengan ekzos buluh?" Takut nanti bakal "meriam buluh" PAS yang baru nanti "tak berbunyi" langsung, sudahhhh...

Bila Kak Su Bersuara... Heh!