Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Sunday, May 24, 2009

RPK Lari Pi Australia?


RPK telah dikhabarkan telah lari dari Malaysia! Dia dah lari ke Brisbane, Australia. Ini disahkan oleh sumber risikan dari PDRM. RPK telah gagal menghadirkan diri di Mahkamah untuk perbicaraannya bersabit dakwaan menghasut. Satu waran tangkap telah dikeluarkan oleh mahkamah terhadapnya, manakala masih tiada waran tangkap atau surat tunjuk sebab dikeluarkan kepada isterinya Marina Lee yang merupakan penjamin kepada RPK.

Belum apa-apa lagi dah lari. Itulah RPK, seorang warga negara Malaysia yang tidak bertanggungjawab dengan fitnah yang dilemparkannya. RPK banyak mengeluarkan kenyataan yang konstroversi termasuklah mendakwa Dato' Seri Najib dan Datin Seri Rosmah terlibat di dalam pembunuhan Altantuya. Malah, RPK dengan "bangga"nya mendakwa Rosmah berada ditempat kejadian ketika Altantuya dibunuh. Setelah "penipuan"nya terbongkar, maka dia melarikan diri ke Brisbane, dan mengumumkan bahawa dia di dalam "pelarian"! Dia mengisytiharkan dirinya sendiri sebagai "pelarian"?

Selain dari menghentam pemimpin-pemimpin BN, Anwar Al-Juburi juga tidak terlepas dari menjadi "mangsa" RPK di dalam penulisannya. Namun, satu dunia tahu bahawa RPK ber"tuan"kan Brader Anwar. Apakah RPK cuba mengaburi rakyat dengan plotnya menghentam Anwar? Atau senjata makan tuannya apabila tuannya tidak memberi cukup "makan" kepadanya? Bagaikan makhlus halus belaan tidak diberi makan oleh tuannya?

Kenapa RPK lari? Dia takut "tembelang"nya pecah lagi? Takut masuk penjara? Takut disaman malu dan diperintahkan membayar wang ganti rugi? Bukankah ada yang mendakwa bahawa RPK sudah muflis? Setahu saya, individu yang telah diisyhtiharkan muflis tidak boleh keluar dari negaranya. Tapi, bagaimana pula dia terlepas dari "kandang"?

Khabarnya RPK akan menetap disana. Khabarnya RPK telah dibantu oleh seseorang yang telah lama "lari" dari Malaysia dan menetap di Melbourne. Rahim Ghousse? Rahim Ghousse merupakan orang paling kanan kepada Anwar, telah lama lari dari Malaysia sejak Anwar dipenjarakan setelah disabitkan dengan dakwaan rasuah dan sodom. Rahim lari dan menetap di Australia sebagai salah seorang CEO Kuwait Finance House. Khabarnya Rahim mendapat jawatan tersebut melalui Anwar. Nampaknya itu adalah salah satu sumber "kewangan" Anwar di Australia. Kepada sesiapa yang nak lari dari Malaysia, mungkin Rahim boleh membantu?

Bagaimanapun, RPK masih aktif berblog disana. Mungkinkah RPK akan menubuhkan Australia Today di sana? Kalau berani cubalah! Hakikatnya, RPK penakut!!! Itulah manusia yang dibanggakan Anwar selama ini. "A good fighter" kononnya. "A good fighter" yang lari dari medan pertempuran??? Chehhhh! Ampeh!

7 comments:

TokAyah said...

Kalau lah benar bagai dikata.......Kita ekstradisi kan dia ke Malaysia. Lawan tetap Lawan. Pengkhianat bangsa harus di hukum dengan setimpal. Kita tunggu lagi si pengkhianat-pengkhianat yang lain apabila tiba masanya......

adi_jagat said...

salam
Pengkhianat2 ini sbnrnya adalah lebih jahat dr Chin Peng dan sekutunya...mereka terapkan ideologi yg lebih busuk dr ideologi yg Chin Peng bwk dulu,aduhai rakyat malaysia...buang lah mereka ini jauh2 dari kedamaian bumi malaysia,sesungguhnya kita tidak perlukan pejuang2 berhaluan 'kiri' ini...nyahkan mereka dari bumi Melayu!!Daulatkan pemikiran kita...utk tidak menerima pembohongan RPK&Anwar

Anonymous said...

salam..
Pengkhianat tetap pengkhianat...nyahkan mereka dr bumi yg berdaulat ini!!..ideologi mereka sbnrnya lebih busuk dr ideologi yg dibawa chin peng dulu..marilah rakyat malaysia,terutama bangsa melayu..buka minda anda utk kita campakkan mereka jauh2 dr kedamaian Malaysia,inilah contoh yg paling tepat terhadap penderhakaan..SAY NO to RPK&Anwar...
-adi_jagat-

Goh Wei Liang said...

RPK boleh dijemput kembali ke Malaysia.

Extradisi.

Malaysia dan Australia ada perjanjian yang dipanggil Treaty of Extradition.

Haha. RPK lari ke negara yang salah kot.

http://www.agc.gov.my/agc/images/pdf/int/EU/MLATDOC/Ex_Treaty.pdf

Pemuda_Kulim said...

1. Pak Sheikh Anwar Al Juburi pun dengar khabar akan ke Amerika Syarikat sebelum perbicaraan kes liwat Saiful

2. Mudah saja, berani kerana benar, takut kerana salah.

3. Sebelum terlupa, Pak Sheikh Anwar Al Juburi pernah sakit tulang belakang dan mendakwa pernah di racuni arsenik.Tapi sekarang sihat walafiat

Rohazam Bin Bakar said...

Hahahaha.... dah takde penyokong la tu yang nak sokong dia.... sbb pecah tembelang suka lepaskan tanggungjawab pada orang lain.... anak sendiri pun tanak jaga inikan pulak orang lain....

suri said...

Salam, Tuan/puan dipelawa untuk buat komen dalam blogs atau memberi idea yang berguna,walaupun fahaman berbeza,saya tidak kisah. http://penpusaka.blogspot.com

Bila Kak Su Bersuara... Heh!