Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Bila Kak Su Bersuara... Heh!

Thursday, August 7, 2008

Latest Anwar Charging : 11.05am/7 August 2008


Anwar mengaku tidak bersalah liwat bekas pembantu
07/08/2008 11:05am
KUALA LUMPUR 7 Ogos – Datuk Seri Anwar Ibrahim mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen di sini hari ini terhadap tuduhan melakukan seks luar tabii terhadap bekas pembantu peribadinya Mohd. Saiful Bukhari Azlan pada Jun lepas.
Anwar, 60, dituduh melakukan perbuatan itu terhadap Mohd. Saiful, 23, antara 3.01 petang hingga 4.30 petang 26 Jun 2008 di unit 11-5-1 Desa Damansara Condominium, No 99, Jalan Setiakasih Bukit Damansara di sini.
Pertuduhan adalah mengikut Seksyen 377B Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara sehingga 20 tahun dan sebat.
Bekas Timbalan Perdana Menteri itu dibebaskan dengan ikat jamin RM20,000.
Kesnya akan disebut semula di mahkamah yang sama pada 10 September depan.

from : Utusan Online...



Kes Liwat Anwar : Part II

Hari ini 7 Ogos 2008, sekali lagi DS Anwar Ibrahim, mantan Timbalan PM (dipecat!) didakwa sekali lagi berhubung kes meliwat. Kes ini adalah kes ke-2 beliau dituduh di mahkamah atas tuduhan yang sama iaitu MELIWAT! Kes pertama di zaman Tun Dr. Mahathir (kes Sukma & Dr. Munawar) dan kes kedua di dakwa di zaman Pak Lah (orang yang melepaskan DS Anwar dari penjara!).

Di saat saya menulis ini (10.15 pagi) kemungkinan DS Anwar sedang berada di dalam kandang tertuduh. Anwar tiba di mahkamah pada jam 9.37 pagi tadi. Setelah sapina diserahkan oleh DSP Jude Periera semalam di kediaman Anwar di Bukit Segambut, Anwar tiada pilihan untuk hadir ke mahkamah dan dijangka akan dibela oleh 9 orang peguam bela! Antaranya R.Sivarasa, Sangkara Nair, Saiful Izham Ramli dan Sulaiman Abdullah. Manakala Pendakwaan akan diketuai oleh Datuk Idris Harun dan beberapa pendakwa raya yang lain. Anwar mungkin akan dituduh mengikut seksyen 377C Kanun Keseksaan (tak boleh jamin!) atau 388 Kanun Jenayah (boleh jamin la pulak..!).

Ketika Anwar tiba di mahkamah tadi, beliau sempat buat Press Conference (PC) bersama Lim Guan Eng. Yang "best"nya...Lim Kit Siang, Gobind Singh dan Husam Musa pun ada. Siap tandatangan agreement "kalau Anwar menang di Permatang Pauh, maka Anwar jadi Ketua Pembangkang!". Tukang baca PC tu ialah Lim Guan Eng. Dia kata, "pendakwaan Anwar ni boleh disamakan bagai pendakwaan kepada rakyat!" Itu yang aku tak paham tu! Kenapa pulak Anwar yang di dakwa, maka rakyat pula di heret sama??? Bodoh ke apa??? aku tak tahu la kenapa PC Anwar kata cam tu. Sumber dari Utusan Online (terkini), tapi rasanya editor Utusan Online dah edit para tu kot...pasal tadi aku click sekali lagi, para tu dah hilang!

Aku tak kata Anwar salah atau tidak bersalah. Tapi aku agak sangsi....

1. Anwar dah 2 kali kena tuduh liwat kat mahkamah (kawan2 Anwar cerita tabiat Anwar ni start dari dia student lagi...tapi takdak bukti)

2. Semua pemimpin Pembangkang menafikan tabiat Anwar meliwat, kecuali TG Nik Aziz (nak kes ni disiasat dengan adil/mubahalah) dan Mat Sabu (Ex-University mate yang memberi gelaran Al-Juburi kepada Anwar).

3. Kenapa Anwar tak mahu bermubahalah (beralasan ikut hujah Datuk Harussani, mufti Perak), sedangkan mubahalah ni disarankan oleh Dr. Asri mufti Perlis dan dipersetujui oleh Mursyidul Am PAS, Datuk TG Nik Aziz? Anwar ni percaya kepada Islam ke tidak???

4. Kenapa US terang2 backing Anwar bila disabitkan kes oleh kerajaan Malaysia? Apa hubungan Anwar dengan US (proksi yahudi) yang dok serang bunuh umat Islam merata dunia ni? Kenapa pemimpin lain macam Tun Mahathir kena dakwa hari tu US tak bela pun? Kalau Anwar, siap buat PC lagi tu....ada apa2 ke?

Entah lah...hangpa pikiaq la sendiri...bagi aku...kalau Anwar meliwat pun...kalau lepas kat undang2 dunia ni...kat akhirat nanti dia takkan lepas punyaaaa...kalau Anwar tak meliwat...maka penabur fitnah ni pun takkan lepas di akhirat kelak...aku tak mahu buat hukuman sendiri sebab aku tak nampak dengan mata kepala aku sendiri, Anwar pun tak ber"qasam" (sumpah) sebanyak 4 kali dan jauh sekali bermubahalah....so...biarlah Allah S.W.T yang menentukan kes ni...aku doakan agar Allah menzahirkan kebatilan dan kebenaran kes ni sebab kes ni dah jadi punca pepecahan, pergaduhan dan kezaliman dikalangan umat Islam di Malaysia kini!





Wednesday, August 6, 2008

Arah Angin UMNO Bahagian Pendang

Baru-baru ini aku balik ke Pendang. Lepas waktu kerja, aku bergegas pulang ke Pendang untuk menghadiri mesyuarat cawangan aku. Hehehhe....cawangan aku kecik jaaa...! Tak ramai yang mai pun. Yang mai pun hanyalah beberapa ahli-ahli UMNO veteran dan beberapa kerat geng Pemuda UMNO. Yang wanitanya pulak...boleh laa....Tapi mesyuarat cawangan aku ni tetap cukup korum dan semestinya sah!

Lepas ketua cawangan dok bla..bla..bla..dan diikuti dengan penyelaras dari bahagian...maka masuk la proses undian...hehehhe...aku tersengih ja kat bawah khemah...setelah semua undian selesai (sorry la...aku tak reveal semua undian2 tu)...nampaknya cawangan aku memilih Tok Man sebagai Ketua Bahagian UMNO Pendang. Rozai dapat 5 undi jaaa....itu pun undi kesian dan nak jaga ayaq muka dia...hehhehe...Melayu memang pandai berbudi bahasa walaupun time mengundi!

Setelah aku risik2 masa mesyuarat cawangan aku malam tu...Ketua Wanita depa bagi Suraya...dan Ketua Puteri Bahagian bagi kat Amal (kalau iku depa nak bagi kat DekWa...tapi khabarnya DekWa tolak atas alasan "dia masih baru...")...dan untuk Ketua Pemuda Bahagian? hehehhhe...rahsia...undi adalah rahsia! Tapi yang pastinya undi untuk Ketua Pemuda akan diberikan kepada "seorang" yang sememangnya layak, berjasa dan berdiri atas kaki sendiri! hehehheh....pandai2 la hangpa teka noooo....hehehhe....kat dalam blog aku ni pun ada nama dia!

Nampaknya team Rozai dok tengah sakit! Cawangan yang dikatakan pro-Rozai pun masuk sebelah Tok Man! Bukan satu atau dua cawangan pulak tu....lebih! Adakah Tok Man akan kembali memegang tampuk kepimpinan UMNO Pendang pada bulan Oktober ni? Hehehhehe...sama2 kita nantikan...ada sampul surat dak? Kalau ada...aku report!

Dengaq kata dari seorang mak long tu....Suraya sekarang sedang mendahului Mak Lang Timah dengan agak selesa...masa awal2 mesyuarat cawangan dulu, pencalonan depa sama kuat...sat Mak Lang dok depan, sat Suraya dok depan...tapi sekarang ni...nampaknya...Mak Lang agak jauh di belakang...tapi Mak Lang still buleh ligan lagi....hehehheh...

Dan berita dari Puteri pun lebih kurang dengan mentor depa jugak...Nampaknya Amal yang bermentorkan Suraya tengah leading....Bana ketinggalan....hehhehe...hari tu masa depa meeting, Bana dan Amal diperkenalkan oleh pengerusi kepada ahli...masa diperkenalkan tu, dua2 orang mangkit, angguk kepala, lepaih tu teruih duduk! Heheheh...apa daaaa....cerita la sikit pasai hangpa nak bertanding, apa manifesto? Apa yang hangpa nak buat untuk Puteri Pendang? Eeiiii....mentor2 depa tak ajaq kot? Ingat ni pemilihan Ketua Darjah kaaa...?

Pemuda yang paling cool sekali! Akrom rilex jaaa...(walaupun kengkadang "berpeluh" la jugak layan kerenah penyokong!) Aku dengaq dan setahu...Akrom selesa di depan...hehhehheh...hari tu Akrom ada cerita kat aku...KJ ada approuch dia...tapi...hehehheh...dia confirm bukan geng KJ...dan rival dia pulak yang masuk jumpa KJ...muahahahhaha....nak tergelak aku dengaq dia cerita...kira dia kena gugat ngan geng KJ la sekarang ni...hehehhe...sabaq je laaaa.....

Apa2 pun....aku tunggu bulan 10 ni...meeting cawangan tidak semestinya menentukan semua Ketua2 tu....Allah akan menentukan undian perwakilan tu nanti...so...apa2 pun, kita tunggu bulan Oktober 2008 ni...Selamat bersidang! Wallahua'alam!