Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Saturday, December 13, 2008

TOYOTA CAMRY 2.4 pilihan PAKATAN RAKYAT! Hebat bergaya!



Pergghhhh..!!! Best la depa dapat kereta baru...TOYOTA CAMRY 2.4 pulak tuuuu! Setakat Perdana V6 tu apa barang....MB-MB, Exco-Exco Pakatan Rakyat mana buleh naik Perdana V6? Takdak standard! Lekehhhh..!!! "Maintainance tinggi" itu alasan yang depa bagi...alaaaa...alasan slapstik dan plastik!...hehhehe....padahal dok kembang hidung bawak Toyota Camry besaq gedabak tu...lebih ranggi dan elegant...!


Kerajaan Pakatan Rakyat Negeri Selangor dan Perak dah tukaq kereta baru...lebih hebat dan lebih bergaya....maintainacne pun katanya "murah bangatttt.."!!! Best la depa...dapat keta besaq, hebat, elegant, low maintainance, low petrol (bukan free ke? tak pun buleh claim...). Buleh la depa bawak pi meronda sana sini tengok projek "mega ternakan" depa...hehhehhe...


p/s: Err...Kerajaan Negeri Kedah bila pulak nak tukaq kereta? "Alaaa...kawan-kawan kita buleh bela, takkan kita tak buleh kotttt? Kawan-kawan kita buleh tukaq kereta, takkan kita tak buleh tukaq kot? Maklum la...kita kan kerajaan kebajikan...yang penting kita best!!!"


Wallahua'alam...

20 comments:

bang_caq said...

2 la perangai org melayu spt dukeofumno.. bertukar utk kebaikan..bukan bertukar untk merosakkan..spt
b-end buat dlu..saya nk cerita la.. saya pakai toyota seg 1.6 10thn yg lalu saya beli baru.. la ni still maintain.. istri saya pakai wira 5thn yg lalu.. mcm2 dh kena repair..tingkap rosak..komputer box problem.. so apa beza toyota 1998 dgn wira 2003

bang_caq said...

ralat: wira pun beli baru

Kembara Politik said...

Assalamualaikum Duke,

Ntahlah, kadang kala rasa pelik dengan sikap Pakatan Rakyat ni...dulu dibelasahnya MB Terengganu...refer Harakah ni...baca betul2 then nilai apa yang boleh kita simpulkan.

http://harakahdaily.net/index.php?option=com_content&task=view&id=16050&Itemid=50

Bagi saya, tak kira lah macamane pun kualitinya (V6), dasar kerajaan perlulah sentiasa menyokong produk kebanggaan negara.

Ekonomi pun tak berapa ok skrg ni. Tambah pula kerajaan negeri tak support industri otomobil negara. Susah la...baca semula Harakah then seperti meludah ke atas...kena balik atas muka sendiri...

Kembara Politik said...

1. MB Terengganu 'sibuk' hal kereta mewah, lupa rakyat miskin (Harakah).
*********
Lepas ni Harakah kena la keluarkan satu artikel yang lebih kurang sama je tajuk mcm di atas, cthnya:
MB Perak & Selangor 'sibuk' hal kereta mewah, lupa rakyat miskin.
(Haprakah).

2. Menteri Besar Perak, Dato' Seri Mohammad Nizar Jamaludin pula berkata perbelanjaan penyelengaraan kereta rasmi kerajaan Perak tidak setinggi Terengganu malah peruntukan untuk penyelenggaraan kereta yang tidak digunakan boleh dibawa masuk ke perbelanjaan rakyat.
(Harakah).
***********
Semalam dalam TV3 lain plak dia cakap...flip flop juga MB Perak ni...ke dah kena cucuk dgn Ngeh?

Anonymous said...

depa dh mula nk mengarut dh....lebih elok kjaan negeri pki kereta sdiada.buat pe nk beli baru...bab nk buat maintainen ni keta baru pun kena.

tp yg x sdp dgr MB prk kata nk jimatkn duit rakyat. jimat kepala hotak dia. tu beli keta mewah utk depa pkai guna duit rakyat. lebih elok kjaan negeri cari duit sendiri (GLC)pas tu beli la keta apa pun. bapak pada camry pun boleh. duit rakyat guna la utk pembangunan rakyat. bukan habuan depa nk belagak dgn keta besaq.
jahat2 BN pun depa bantu rakyat pakai keta nasional secara xlgsg dpt bantu proton yang rata2 anak melayu tumpang cari mkn

hidup melayu. pegi mampoih pakatan rakyat.

Anak Pantai Merdeka said...

Salam DukeOf UMNO,

Biasalah sapa-sapa yang berkuasa, dia nak buat perubahan...tukaq kereta tu pun perubahan juga. Macam KM Lim Guan Eng kat Penang. Mula-mula cakap tak nak dudok rumah rasmi lepas dudok juga...dah tu mintak macam-macam "renovation".

*maklumat dari kawan-kawan yang kerja kat JKR Penang.

Waris Pahang said...

Nak pakai camry murah, sila ke :
http://www.warisanpahang.blogspot.com

DukeOfUMNO said...

Aku suggest supaya semua MB dan Exco lepaih ni pakai Keta Kebai!...hehhehehhe....amacam? ada berani?

DukeOfUMNO said...

Bang Chaq...

Perangai hang elok noooo....dok ludah merata...lepaih tu pi jilat balik kahak hijau hang tu...hehehhe...elok la perangai hang lagu tu...???

Aku kata "best la dapat naik keta camry baru..." salah ka? hehehhe...kalau terasa "panaih" dengan ayat tu...kompom hang terasa ada benda tak kena dgn pembelian Camry tuuu...hehhehhe....awat panaihhh???

Anonymous said...

mcm 2 la perangai org umno.. depa beli keta merc la..bmw la..tak nampak.. pr beli camry..riuh se malaya..

bang_caq said...

duo..
aku ni ludah kt muka org umno ja.. aku x marah klu org nk pakai apa pun..punya pasai depa la.. bukan aku @ hang ble tumpang.. tp jgn dok perli org nk pakai apa pun.. gaya hang tulih kira dh perli.. budak2 pun ngeti klu baca..

wali said...

aku dok kat wisma. puak puak bawa kereta tu pun dok cerita maintenance pv6 memang tinggi.

DukeOfUMNO said...

Heheheh...bang caq dah naik angin...hehhehe...relax la bang caq...benda2 pahit cam ni memang susah nak di telan...dulu dok kata BN membazir pasai dok beli keta luaq...kononnya tak patriotik dan nak mengebat...hehhehhe...contohnya macam kes k'jaan t'ganu beli merz...lepaih tu??? Bila hangpa buat benda yg sama...2 k'jaan negeri pulak tuuu...hangpa dok cuba nak tegak benang yg basah pulak dahhhh...kona pi kona mai...hangpa jugak yg baik...BN jugak yg tak baikkk...jahat dan membazir...hehhehhe...dasar busuk hati memang cam tu...tu laaa...jgn dok mengutuk orang...last2, hangpa yg kena balik...Allah balas cash kat dunia lagi...hehhehh...

p/s: ketuk dulang paku serpih, kata orang depa yang lebihhhh...
Pas : Saya mesti pillehhhh???uwekk!

DukeOfUMNO said...

hehehhe...orang dah lama tau V6 tu maintainance tinggi...lebih tinggi dari kancil, myvi, wira atau waja...tapi rasanya...headlamp camry baru lagi mahai dari headlamp V6...bumper camry pun lebih mahai dari V6...tu belum kira service, minyak hitam, gearbox dll....hehhehhe...takpa la...memang V6 lagi mahai nak maintain kottt...???

p/s: Gelak besaq aku bila bila ada orang kutuk orang, tapi dia lagi teruk dari orang yg depa kutuk!...hehhehe....biasa laaa...bila beruk dapat bunga!

Anonymous said...

Dah betui sangat pepatah mengatakan melayu ni penuh ngan hasad dengki. depa nak pakai keta apa pun, awat yg org umno ni kalut sangat. tak leh terima kekalahan lagi ka?

dah angkat diri sebagai duke of umno, kenalah hentam selain dari umno. kalau tak ilang plak title angkat sendiri tu.

DukeOfUMNO said...

aiiikkk??? jeles ngan nickname aku pulakkk??? muahahahha...dah tak tau nak jawab isu...nak attack personal pulak??? muahahahhaha...dasar low IQ memang lagu tu...nasib baik la masuk PAS/PKR...kalau tidak, hang akan jadi liabiliti dalam UMNO...hehehhhe...nak kena sekolah kan niii...hehhehhehe...

waktempe said...

mukhriz.com hang dah letak link, ini pulak bila hang nak letak???
http://kelabchedet.com

jgn taksub sgt dgn kt

Anonymous said...

Nak buat macam mana, dah memang Proton Perdana V6 tu kereta tak guna dan banyak masalah. Kalau nak tau, ada satu bengkel cina kat shah alam yang kerja dia tukar transmission Perdana V6 saja. Kalau pi kat bengkel dia memang penuh transmission V6 yang dia dah baikpulih. Orang datang, cabut yang dah rosak, pasang yang dia dah baikpulih. Harga yang baikpulih pun boleh tahan, banyak ribu.

Anonymous said...

camry ngn mercedes mna lg mahal???

webmaster said...

Ini membuktikan PAS tak tolak KEMAJUAN.....bukannya anti-establishment....

Bila Kak Su Bersuara... Heh!